Despre avva Filagrie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre avva Filagrie

Era unul dintre sfinţi numit Filagrie, care locuia în pustia Ierusalimului şi care trudea cu greu ca să-şi câştige pâinea. Când sta în piaţă vânzându-şi lucrul mâinilor, iată că a pierdut cineva o pungă de o mie de monezi. Şi găsind-o bătrânul, rămase în acel loc, zicând: trebuie să vină cel care a pierdut-o.
Şi iată că veni plângând. Şi luându-l bătrânul de o parte, i-o dădu. Acela îl apucase cu sila, dorind să-i dea o parte; bătrânul însă nu voia. Atunci a început să strige: haideţi să vedeţi ce a făcut omul lui Dumnezeu!
Bătrânul fugi pe ascuns, ieşind din oraş, ca să nu fie slăvit.

Categoria: Patericul egiptean

Cautare:

Despre avva Filagrie

Vizualizari: 173

Id: 27547

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.