Despre avva Fortá

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre avva Fortá

A zis avva Fortá: dacă Dumnezeu vrea să trăiesc, ştie cum să-mi dea cele trebuincioase430(oikonomêsei). Iar dacă nu vrea, la ce să mai trăiesc?
Căci nu primea de la toţi, chiar dacă zăcea la pat; că zicea: dacă-mi aduce cineva ceva, şi nu pentru Dumnezeu, nici eu n-am să-i dau, nici de la Dumnezeu nu va primi răsplată, căci n-a adus pentru Dumnezeu; iar atunci cel care a adus e nedreptăţit. Trebuie ca cei închinaţi lui Dumnezeu şi care privesc numai spre el, să fie431(diakeisthai „a fi în sinea sa, în interior“.) atât de evlavioşi, încât să nu ţină seama de vreo ocară, de-ar fi nedreptăţiţi de mii432(myriakis, de zece mii de ori.) de ori.

Categoria: Patericul egiptean

Cautare:

Despre avva Fortá

Vizualizari: 159

Id: 27548

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.