Despre credinta

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Despre credinta


CAPITOLUL X


Despre credinta


Credinta este dubla: una, “credinta din auzite” (Romani X, 17.). Auzind dumnezeiestile Scripturi credem in invatatura Duhului Sfant. Ea se desavarseste prin toate cele legiuite de Hristos, este invederat a prin fapte, este cucernica si indeplineste poruncile aceluia care ne-a reinnoit. Necredincios este acela care nu crede potrivit predaniei Bisericii sobornicesti sau acela care are partasanie cu diavolul prin fapte urate. “Credinta este iarasi incredintarea despre cele nadajduite, dovedirea lucrurilor nevazute” (Evrei XI, 1.), sau o nadejde neindoielnica si oarba in cele fagaduite noua de Dumnezeu si a dobandirii cererilor noastre. Prima credinta apartine sufletului noastru, cea de a doua, harurilor duhului. Trebuie sa se stie ca prin botez ne taiem imprejur de tot acoperamantul de la nastere, adica de pacat, si devenim israeliti duhovnicesti si poporul lui Dumnezeu (II Corinteni VI, 16; Evrei VIII, 10; Apocalipsa XXI, 3.).

Categoria: Dogmatica - Sf. Ioan Damaschin

Cautare:

Despre credinta

Vizualizari: 1132

Id: 881

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.