Despre cuvantul mintal si cuvantul rostit

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre cuvantul mintal si cuvantul rostit


CAPITOLUL XXI


Despre cuvantul mintal si cuvantul rostit


Partea rationala a sufletului se imparte iarasi in cuvantul mintal si cuvantul rostit. Cuvantul mintal este o miscare a sufletului, care are loc in gandire fara de nici o exprimare. Pentru aceea de multe ori, chiar cand tacem, desfasuram in noi insine o intreaga vorbire si discutam cand visam. Potrivit acestei calitati mai ales, noi toti suntem rationali. Caci si cei care sunt muti din nastere sau au pierdut vocea din cauza unei boli sau a unei patimi, nu sunt mai putin rationali. Cuvantul rostit activeaza in voce si in discutii, este adica cuvantul care se rosteste cu limba si cu gura; pentru aceea se si numeste cuvant rostit. El este vestitorul gandirii. Potrivit acestei calitati ne numim cuvantatori.

Categoria: Dogmatica - Sf. Ioan Damaschin

Cautare:

Despre cuvantul mintal si cuvantul rostit

Vizualizari: 541

Id: 833

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.