Despre facultatea de imaginatie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre facultatea de imaginatie


CAPITOLUL XVII


Despre facultatea de imaginatie


Facultatea de imaginatie este o putere a sufletului irational. Ea lucreaza prin organele simturilor si se numeste si perceptie. Imaginabil si perceptibil este ceea ce cade sub imaginatie si sub perceptie, dupa cum vederea este insasi puterea optica, iar vizibil ceea ce cade sub vedere, spre exemplu: o piatra sau altceva din acestea. Imaginatia este un afect al sufletului irational, produs de un lucru ce cade sub imaginatie. Halucinatia este un afect zadarnic al sufletului irational, care nu are ca pricina nici un lucru ce cade sub imaginatie. Organul puterii de imaginatie este cavitatea anterioara a creierului.

Categoria: Dogmatica - Sf. Ioan Damaschin

Cautare:

Despre facultatea de imaginatie

Vizualizari: 648

Id: 829

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.