Despre puterea de cugetare

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Despre puterea de cugetare


CAPITOLUL XIX


Despre puterea de cugetare


Puterii de cugetare ii apartin judecatile, asentimentele, impulsurile spre actiune, aversiunile si evitarile actiunii, in chip special ii apartin intelegerea celor spirituale, virtutile, stiintele, principiile artelor, puterea de deliberare si puterea de alegere. Puterea de cugetare este de asemenea aceea care ne prevesteste viitorul cu ajutorul visurilor. Pitagorienii, imitand pe evrei, spun ca aceasta este singura prezicere adevarata. Organul puterii de cugetare este cavitatea medie a creierului si sufletul animal care este in el.

Categoria: Dogmatica - Sf. Ioan Damaschin

Cautare:

Despre puterea de cugetare

Vizualizari: 671

Id: 831

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.