Icoana facatoare de minuni a Sfantului Gheorghe de la Manastirea Xenofont

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Icoana facatoare de minuni a Sfantului Gheorghe de la Manastirea Xenofont

Până astăzi, pe chipul Sfântului, sub bărbie, se vede o rană pricinuită de cuţitul unui iconomah, din care a curs sânge. Partea din spate a icoanei este arsă. Probabil iconomahii au aruncat-o în foc, de unde a luat-o un oarecare creştin evlavios şi a aruncat o în mare, pentru a o salva.

Aşa a ajuns icoana Sfântului Gheorghe în Sfântul Munte, spre a fi apărător al acelui binecuvântat loc, întărire şi mângâiere monahilor.

Pe locul în care a ajuns Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Gheorghe a apărut un izvor de aghiasmă. Chiar dacă izvorul este la nivelul mării, apa este dulce și bună de băut. Aghiasma Sfântului Gheorghe este considerată tămăduitoare, mai ales pentru bolile de rinichi.

La sfârşitul secolului al X-lea, icoana a fost aflată în apropierea locului unde astăzi se ridică Mănăstirea Xenofont. Cuviosul Xenofon a aflat un mic altar închinat Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, precum şi icoanei făcătoare de minuni a Sfântului Marelui Mucenic Gheorghe, venită pe mare. Văzând sfânta icoană şi aflând despre minunata călătorie a ei pe mare, Cuviosul Xenofon a zidit pe cheltuiala sa o biserică (vechiul katholikon al mănăstirii), chilii şi alte clădiri necesare.

Astăzi, icoana este aşezată spre închinare în noul katholikon al Mănăstirii Xenofont.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Icoana facatoare de minuni a Sfantului Gheorghe de la Manastirea Xenofont

Vizualizari: 271

Id: 24897

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.