Icoana Maicii Domnului „Inlacrimata” (Dakryrrooúsa)

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Icoana Maicii Domnului „Inlacrimata” (Dakryrrooúsa)

Această icoană a fost pictată în secolul al XVIII-lea.

La 17 februarie 1876, paraclisierul Schitului Sfântul Ilie a observat că din ochii Maicii Domnului curgeau lacrimi. Vestea minunii s-a răspândit cu repeziciune mai ales în Rusia. Atunci ţarul Alexandru al II-lea a cerut icoana şi a luat-o în prima linie în războiul cu Turcia (1877–1878).

Astăzi, orice pelerin ajunge la Schitul Sfântul Ilie se poate închina la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Dakryrrooúsa” (Înlăcrimata) aşezată în katholikon, în partea dreaptă.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Icoana Maicii Domnului „Inlacrimata” (Dakryrrooúsa)

Vizualizari: 536

Id: 24722

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.