Icoana vindecarii slugii sutasului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Icoana vindecarii slugii sutasului

Icoana din duminica a patra după Rusalii ne oferă o perspectivă vizuală a unei minuni pe care Mântuitorul Iisus Hristos o săvârșește, vindecând pe sluga bolnavă a unui ofițer roman. Acesta din urmă este reprezentat purtând hainele ostășești specifice rangului său, șezând în genunchi în fața Mântuitorului, ca expresie a smereniei, dar și a credinței puternice pe care o are. Hristos, urmat de apostoli, îi primește rugăciunea și îl binecuvintează, oferindu-l tuturor pe sutaș, ca pe un model de credință demn de urmat: „Adevărat grăiesc vouă: la nimeni în Istrael nu am găsit atâta credință!” (Matei 8,10).

Într-un plan îndepărtat, în interiorul unei clădiri, este reprezentat un tânăr ce se ridică din patul suferinței, iar împrejurul lui mulțime de bărbați și de femei ce au fost părtași vindecării miraculoase.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Icoana vindecarii slugii sutasului

Vizualizari: 275

Id: 25614

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.