Miezonoptica din Duminici - rugaciune adusa Sfintei Treimi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Miezonoptica din Duminici - rugaciune adusa Sfintei Treimi

Miezonoptica ne aduce aminte de miezul acelei nopţi în care iudeii au prins pe Domnul nostru Iisus Hristos, mergând la Dânsul cu felinare aprinse, cu lumini şi cu arme. Diferită de cea de sâmbătă și cea de toate zilele, slujba Miezonopticii din Duminici are o rânduială specială.

Conform glasului de rând al săptămânii din Octoih, se cântă Canonul Sfintei Treimi, compus de Sfântul Teofan. Apoi sunt cântate o serie de imnuri speciale compuse de Sfântul Grigorie din Sinai, închinate Sfintei Treimi, Trisaghion, Rugăciunea Domnului și Ipacoi, cântate în glasul săptămânii. Este citită și Rugăciunea Sfântului Marcu Călugărul către Prea Sfânta Treime.

Rugăciunea adusă Sfintei Treimi la slujba Miezonopticii din Duminici este una de cinstire și de slăvire întrucât doctrina trinitară reprezintă fundamentul învățăturii și credinței ortodoxe despre Dumnezeu.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Miezonoptica din Duminici - rugaciune adusa Sfintei Treimi

Vizualizari: 764

Id: 25313

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.