Pr Ilarion - Nu pierdeti plata saraciei

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Pr Ilarion - Nu pierdeti plata saraciei

Părintele Ilarion a venit să facă sfeștanie in casa unuia dintre ucenicii săi, un tată foarte mâhnit că nu avea mai mulți bani pentru a le asigura copiilor o hrană mai bună și pentru a le lua haine mai frumoase.

A doua zi, părintele ia spus :

- Stăteam ieri la masă cu tine și cu copii tăi. Am spus cu toții rugăciunea și am început să mâncam. Masa era sărăcăcioasă, așa cum mi-ai spus că e la voi de obicei. Dar mi se părea că cel mare avea in farfurie miere, tu cu soția și cu cel mic aveați pâine și cel mijlociu avea mizerii. Mi-a descoperit Dumnezeu că băiatul cel mare, multumindu-I pentru bucatele pe care le mănâncă, i-a plată de la Dumnezeu. Tu cu soția ta și cu cel mic nici nu cârtiți, dar nici nu sunteți mulțumiți cu ceea ce aveți. Iar cel mijlociu , nemulțumitor fiind, pierde plata sărăciei. Aceeași mâncare o aveți, dar fiecăruia i se socotește după masura sa.

PATERICUL MIRENILOR - DANION VASILE.

Categoria: Marturisiri

Cautare:

Pr Ilarion - Nu pierdeti plata saraciei

Vizualizari: 492

Id: 27827

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.