Utrenia din Postul Mare

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Utrenia din Postul Mare

Rânduiala Utreniei din Postul Mare este, în general, aceeași cu cea de peste an, însă în acest interval de timp sunt câteva rânduieli speciale:  Deniile de miercuri și vineri din săptămâna a cincea a Postului Mare (acestea sunt utreniile zilelor de joi și sâmbătă ale acestei săptămâni) și Utreniile zilelor de rând din săptămâna Sfintelor Patimi (acestea încep din seara Duminicii Floriilor și sunt săvârșite în fiecare seară, până în Vinerea Mare).

Deniile de miercuri și vineri din săptămâna a cincea a Postului Mare se caracterizează prin faptul că în prima se citește în întregime Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul în locul Canoanelor, iar a doua că slujba are în plus Acatistul Bunei-Vestiri citit alternativ cu catismele de rând si cu primele șase ode din canoanele zilei. Deniile din Săptămâna Patimilor se oficiază după rânduiala Utreniei zilelor de rând din Postul Mare, cu deosebirea că au Evanghelie (de aceea preotul îmbracă pe lângă epitrahil, și felonul).

Categoria: Liturgica

Cautare:

Utrenia din Postul Mare

Vizualizari: 2007

Id: 25295

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.