Utrenia poate fi savarsita seara?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Utrenia poate fi savarsita seara?

Deși Utrenia se săvârșește de obicei dimineața, după răsăritul soarelui, fiind urmată de Sfânta Liturghie, în mănăstiri și în unele catedrale, sau chiar în biserici de parohie și mai ales la orașe, în ajunul duminicilor, al praznicelor împărătești și al sfinților cu priveghere, Utrenia se săvârșește în seara anterioară sărbătorii, în continuarea Vecerniei și a Litiei, și atunci poartă denumirea de Priveghere (slujbă de noapte). De asemenea, Utrenia se mai săvârșește seara atât în mănăstiri, cât și în bisericile de enorie, miercuri și vineri din săptămâna a cincea din Postul mare, precum și în toată Săptămâna Patimilor, dar singură, fără să fie unită cu Vecernie, și atunci poartă numele de Denie.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Utrenia poate fi savarsita seara?

Vizualizari: 567

Id: 25303

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.