Utrenia zilelor de rand

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Utrenia zilelor de rand

În zilele de rând, rânduiala Utreniei este mult mai simplă și mai scurtă decât cea a duminicii și a sărbătorilor. Ceea ce o deosebește în primul rând de Utrenia sărbătorilor este faptul că nu se citește Sfânta Evanghelie, citire care alcătuiește una din părțile esențiale ale slujbei sărbătorilor (după Sedelne se citește direct Psalmul 50), nu se cântă Mărimurile, Polieleul, Binecuvântările, Svetilna, Ipacoi etc.

Această Utrenie conține mai puține cântări, predominând citirile; chiar unele cântări pe care le are comune cu Utrenia sărbătorilor (Canoanele, Laudele, Doxologia) sunt citite. O altă deosebire între Utrenia zilelor de rând și celelate rânduieli ale Utreniei este aceea că preotul o poate săvârși numai cu epitrahilul (întrucât nu citește Evanghelia).

Categoria: Liturgica

Cautare:

Utrenia zilelor de rand

Vizualizari: 923

Id: 25304

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.