www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Avdie

Avdie

AVDIE

CAPITOLUL 1
Pedeapsa Edomitilor, izbavirea lui Israel.

1. Vedenia lui Avdie. Asa zice Domnul Dumnezeu despre Edom: Auzit-am o veste de la Domnul si un sol a fost trimis catre popoare: Veniti, sa ne sculam cu razboi impotriva lui!
2. Iata ca mic te-am facut printre neamuri si neluat in seama foarte!
3. Semetia inimii tale te-a inselat! El, care are salas in vagaunile stancilor si odihna pe varfuri, zice in inima sa: �Cine ma va cobori pe pamant?”
4. “Daca te vei inalta ca vulturul si-ti vei face cuibul tau printre stele, si de acolo te voi da jos”, zice Domnul.
5. Daca furii ar fi venit la tine, sau jefuitorii in vreme de noapte, n-ar fura ei decat atat cit le este de ajuns? Sau daca culegatorii ar fi venit la tine, n-ar fi lasat pe urma ciorchini de poama?
6. Cum a fost scotocit Isav si cercetate cu de-amanuntul ascunzisurile lui!
7. Ei te-au alungat pana la hotare, si-au batut joc de tine toti cei uniti cu tine! Ei te-au inselat, bunii tai prieteni! Cei care mancau painea ta iti intind curse pasilor tai si tu n-ai bagat de seama.
8. Oare in ziua aceea, zice Domnul, nu voi pierde pe inteleptii Edomului si priceperea din muntele lui Isav?
9. Se vor inspaimanta vitejii tai, Temane, ca toti din muntele lui Isav sa piara.
10. Din pricina macelului si a silniciei fratelui tau Iacov, vei fi acoperit de rusine si vei pieri de-a pururi!
11. In vremea cand tu erai de fata, cei straini se faceau stapani pe avutia lui si cei de alta lege veneau in portile lui si asupra Ierusalimului au aruncat sorti, si tu erai ca unul dintre aceia!
12. Nu te uita la ziua fratelui tau, a prapadului venit peste el! Nu te veseli de fiii lui Iuda in ziua pieirii lor! Nu grai trufas in vremea aceea de stramtorare!
13. Nu intra pe poarta poporului Meu in ziua zbuciumarii lui si nici nu te uita la nenorocirea lui in ziua cand se prapadeste! Nu intinde mana ta catre averea lui in ziua pieirii lui ;
14. Nu sta la raspantii ca sa dobori pe cei fugari ai lui si nu fi silnic cu cei ramasi in ziua cea de stramtorare!
15. Ca aproape este ziua Domnului pentru toate neamurile! Cum ai facut asa ti se va face; fapta se va intoarce asupra ta.
16. Precum ati baut voi pe muntele meu cel sfant, tot asa popoarele toate vor bea vin fara incetare, vor bea, se vor imbuiba, vor fi ca si cum n-ar fi fost!
17. Ci numai in muntele Sionului va fi mantuire si sfant va fi, si casa lui Iacov va stapani pe cei care au stapanit-o.
18. Si va fi casa lui Iacov foc, a lui Iosif vapaie si a lui Isav paie. Ele o vor aprinde si mistui, si niciunul din casa lui Isav nu va scapa, zice Domnul.
19. Cei din Negheb (Miazazi) vor cuprinde muntele lui Isav, iar cei din campie, tara Filistenilor; ei vor lua in stapanire tinutul lui Efraim si Samariei, si Veniamin va stapani Galaadul.
20. Si cei robii din aceasta ostire, fiii lui Israel, vor lua in stapanire Canaanul pana la Sarepta, si cei robiti din Ierusalim care sint la Sefarad vor stapani cetatile de la miazazi.
21. Si biruitorii se vor sui in muntele Sionului ca sa judece muntele lui Isav; iar imparatia a Domnului va fi!

Categoria: Vechiul testament

Cautare:

Avdie

Vizualizari: 1012

Id: 2880

Imagine:

Share:

Articolele urmatoare
Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.