www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

CAPITOLUL 33 :: Limonariu

CAPITOLUL 33 :: Limonariu

VIATA SFANTULUI EPISCOP TEODOT

Ne povestea unul din parinti, ca in sfanta cetate a Antiohiei era un arhiepiscop cu numele Teodot. Acesta era atat de bun, ca ori de cate ori era zi de sarbatoare, chema la masa la el unii din clericii care slujisera la bisericacu el. Unul din clerici n-a vrut sa vina, nici n-a dat ascultare poftirii. Atunci arhiepiscopul a tacut. Altadata insa s-a dus la el rugandu-l sa vina si sa ia parte la masa obsteasca.

* * *

Se spunea iarasi despre acelasi arhiepiscop Teodot, ca era asa de bland si de smerit, incat odata fiind in calatorie cu un cleric, el mergea in lectica, iar clerical pe cal. Si a spus arhiepiscopul clericului:

- Sa impartim lungimea drumului si vom face cu schimbul calatoria noastra.

Clericul insa, n-a vrut sa faca aceasta, caci spunea ca este o insulta pentru patriarh ca el sa mearga in lectica, iar patriarhul pe cal. Dumnezeiescul Teodot n-a incuviintat, ci l-a silit pe cleric sa faca asa, convingandu-l ca nu-I nici o insulta pentru el.

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.