www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

CAPITOLUL 66 :: Limonariu

CAPITOLUL 66 :: Limonariu

VIATA LUI AVVA TEODOSIE SIHASTRUL

Ne povestea noua avva Antonie, staretul lavrei Eliotilor, zidita de el , despre avva Teodosie, sihastrul care spunea despre el:

- Inainte de-a ajunge sihastru, am cazut in extaz si vad un tanar care stralucea mai mult decat soarele. Luandu-ma de mana, imi spune:

- Haide, ca ai sa lupti!

Si m-am dus intr-un teatru a carui marime n-o pot descrie. Si vad teatrul plin de barbati o parte imbracati in alb si alta parte etiopeni. Cand m-am apropiat de arena teatrului, vad un etiopian, nespus de mare, viteaz su urat la chip, al carui cap atingea norii. Atunci imi spune tanarul care mi s-a aratat:

- Cu acesta ai sa te lupti.

Eu cand am vazut pe etiopian, m-am infricosat si am inceput sa tremur. Si am rugat pe tanarul care ma conducea, zacandu-i:

- Care om cu fire muritoare poate sa se lupte cu acesta?

- Intra cu curaj, mi-a spus el. Dupa ce-l dobori, te incununez si iti dau cununa de biruitor.

Am intrat in arena si am inceput sa ne luptam unul cu altul. Cand eram pe cale sa-l birui a venit acel bun arbitru si m-a incununat, dandu-mi cununa. Poporul etiopian, scotand sunete ascutite, s-a facut nevazut. Celalalt care era imbracat in alb, a laudat pe cel care m-a ajutat si mi-a dat prilejul sa castig victoria.

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.