www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Despre deznadejde :: Viata in duh filocalic - Ignatie Monahul

Despre deznadejde :: Viata in duh filocalic - Ignatie Monahul


Despre deznadejde

Alunga cainele deznadejdii cu piatra nadejdii (Cuviosul Teognost).

Ca sa nu pacatuiesti e nevoie de teama judecatii lui Dumnezeu. Pentru ca cel ce a pacatuit sa nu cada in deznadejde, e folositoare nadejdea spre milostivirea lui Dumnezeu (Sf. Vasile cel Mare).

Mai cumplit lucru este a deznadajdui decat a pacatui. Cel ce si-a pierdut nadejdea a pierdut totul. Si Iuda si Petru au pacatuit; cel dintai a cazut in deznadejde si si-a curmat viata, celalalt s-a ridicat prin nadejde, a plans si astfel a fost iertat de Domnul (Cuviosul Ioan Carpatiul).

Cand dispare nadejdea, iubirea piere (Sf. Ioan Scararul).

Mania distruge nadejdea (Sf. Ioan Scararul).

Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui (Cuviosul Siluan Athonitul).

Descurajarea este inselaciunea diavolului. Caci a zice: "Am pacatuit si deci nu mai am nadejde de a ma indrepta" este inselaciune (Cuviosul Siluan Athonitul).

Iuda a jignit pe Domnul mai putin vanzandu-L, decat indoindu-se de bunatatea Lui; el a pierdut nu atat din pricina nelegiurii sale, cat din pricina deznadejdii sale (Fericitul Augustin).

Cine deznadajduieste de mila lui Dumnezeu Il necinsteste, la fel cu cel ce sa indoieste de existenta Lui (Fericitul Augustin).

Sa stii ca e gand diavolesc acela care-ti spune: "Unde ai sa fugi? Nu ai pocainta, nu vei primi iertare!! (Avva Isaia Pustnicul).

Cu masra pacatelor noastre masurati-va smerenia voastra; marginiti-va mandria, dar nu masurati cu ea milostivirea lui Dumnezeu, care e nemarginita (Sf. Ioan Hrisostom).

A gresi e lucru omenesc, a deznadajdui e lucru dracesc (Sf. Nil Sinaitul).

Nici cu succesele sa nu te lauzi si nici in vremea greselilor sa nu te deznadajduiesti (Sf. Efrem Sirul).

Oricate pacate ar avea cineva si oricat de mari ar fi, milostivirea lui Dumnezeu e si mai mare pentru ca, dupa cum El Insusi este infinit, asa si mila Lui este infinita (Sf. Tihon Zadonschi).

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.