Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Hadambu Iasi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Hadambu Iasi

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu este odorul cel mai de preţ al acestei mănăstiri, fiind cunoscută ca făcătoare de minuni. Icoana a fost pictată în anul 1938 de preotul Octavian Zmău din Roman. Ea a fost donată Mănăstirii Hadâmbu de ieromonahul Iov Mazilu, stareţul aşezământului, cu speranţa că mănăstirea, reînfiinţată în anul 1937 după ce a fost părăsită în 1863 în urma secularizării averilor mănăstireşti, va trece prin vremuri mai bune. Momentul de înviorare duhovnicească de la Mănăstirea Hadâmbu nu a durat foarte mult, astfel că în perioada comunistă, în 1960, a fost închisă. Timp de 32 de ani icoana a stat ascunsă în Sfântul Altar al bisericii mănăstireşti, într-o ladă. După redeschiderea mănăstirii în 1992, icoana a fost găsită şi aşezată spre închinare şi cinstire de către monahii mănăstirii. Ulterior aceasta a fost îmbrăcată în foiţă de aur, ferecată în argint, iar coroanele Maicii Domnului şi ale Pruncului Hristos au fost decorate cu pietre preţioase. De sărbătoarea Bobotezei din anul 1992 icoana a izvorât pentru prima dată mir, astfel de evenimente miraculoase petrecându-se de mai multe ori cu ocazia sărbătorilor Bisericii în decursul anilor. Icoana de la Hadâmbu o înfăţişează pe Maica Domnului purtând pe Pruncul Iisus pe mâna dreaptă, asemănându-se cu Icoana Maicii Domnului „Axion Estin“ din Biserica Protaton din Sfântul Munte Athos.

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Hadambu Iasi

Categoria: Foto

Articole similare
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.