Icoana Maicii Domnului Mirovlitissa - Izvoratoarea de mir

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Icoana Maicii Domnului Mirovlitissa - Izvoratoarea de mir

Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită Mirovlitissa (Izvorâtoarea de Mir) este una din podoabele cele mai de preţ ale Mănăstirii athonite Sfântul Pavel. Având dimensiunea de 101x65,5 cm, icoană este aşezată spre închinare în biserica mare a mănăstirii în faţa catapetesmei în proschinitarul de marmură din partea dreaptă. Potrivit tradiţiei această icoană a fost adusă în mănăstirea sa de Sfântul Pavel de la Mănăstirea Mireleon din Constantinopol. Încă de când se afla în această mănăstire icoana izvora mir, de unde şi numele Mănăstirii, şi a continuat să izvorască multă vreme şi la Mănăstirea Cuviosului din Sfântul Munte. Părinţii Mănăstirii o cinstesc în mod deosebit şi pentru aceasta săvârşesc priveghere în fiecare an în prima Duminică a lunii Octombrie. De asemenea, se cântă Paraclisul Icoanei în fiecare Duminică la Vecernie

Icoana Maicii Domnului Mirovlitissa - Izvoratoarea de mir

Categoria: Foto

Articole similare
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.