www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Preotia lui Hristos in Biserica prin preotia generala :: Pr Dumitru Staniloae

Preotia lui Hristos in Biserica prin preotia generala :: Pr Dumitru Staniloae

 
b. Preotia lui Hristos in Biserica prin preotia generala. In felul acesta toti sunt
preoti si jertfe in Biserica, toti sunt invatatori si calauzitori spre mantuire ai lor si ai altor credinciosi apropiati, sau si ai altor oameni, dar fara o raspundere formala pentru comunitatea bisericeasca. “Dupa Sfintii Parinti, omul este in acelasi timp imparat, prooroc si preot ca si Hristos: imparat, in virtutea stapanirii lui peste patimi; preot, din cauza autojertfirii; prooroc, ca un initiat in tainele dumnezeiesti.” Rugaciunile pe care le fac credinciosii personal si viata de jertfa pe care o practica pentru ei insisi si in relatiile lor cu altii isi iau puterea din  aducerea continua a jertfei lui Hristos si din impartasirea de ea. 


Dar aceasta se face evident cu deosebire in faptul ca, pe langa rugaciunile lor individuale, pe langa jertfele facute pentru alte persoane lipsite, unele din rugaciunile si jertfele lor le incredinteaza celui care aduce pe Hristos ca jertfa, spre a le alatura, ca jertfa a lor, jertfei lui Hristos aduse prin el.

Categoria: Teologia Dogmatica Ortodoxa, vol 2 - Pr Dumitru Staniloae

Cautare:

Preotia lui Hristos in Biserica prin preotia generala :: Pr Dumitru Staniloae

Vizualizari: 1330

Id: 933

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.