A saptea porunca dumnezeiasca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

A saptea porunca dumnezeiasca


A SAPTEA PORUNCA DUMNEZEIASCA


Ce opreste a saptea porunca dumnezeiasca?


Ne opreste de la relatii sexuale nelegiuite, cum ar fi: adulterul, relatii sexuale inainte  de casatorie si alte feluri de “inclinatii necurate”, care “au schimbat fireasca randuiala a trupului cu cea impotriva firii”, dupa cum spune Sfantul Apostol Pavel (Romani l, 26).


Care este scopul acestei porunci dumnezeiesti?


Sa ocroteasca sfintenia, curatia, fericirea si scopul vietii conjugale.


Care este pricina calcarii acestei porunci?


Inainte de toate, cursele intinse de Satana, care este vrajmasul curatiei si al sfinteniei si care uraste inmultirea neamului omenesc si cresterea familiei duhovnicesti a lui Dumnezeu, adica a Bisericii.


Apoi, nestiinta barbatilor si a femeilor, care isi privesc trupurile cu patima, uitand desuflet si stiu putine despre ei ca fiinte spirituale si copii ai lui Dumnezeu. Aceasta nestiinta este consecinta proastei educatii si a intrecerii in imoralitate a societatii.


Cu ce pacat este asemanat adulterul in Biblie?


De-a lungul intregii carti a Vechiului Testament, idolatria este numita adulter, desfrau. Iar idolatria este considerata cel mai mare pacat impotriva lui Dumnezeu.


Care sunt roadele desfranarii?


Vatamarea trupului si a sufletului, inselarea de sine, boli ingrozitoare, neliniste sufleteasca, nervozitate, nefericire, copii invalizi si bolnavi, deznadejde si, in sfarsit, nebunie.

Categoria: Catehismul Bisericii Ortodoxe - Sfantul Nicolae VELIMIROVICI

Cautare:

A saptea porunca dumnezeiasca

Vizualizari: 938

Id: 432

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.