Bucura-te intru Domnul, iubitul si mult doritul meu fiu :: Marturii din viata monahala - Gheron Iosif

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Bucura-te intru Domnul, iubitul si mult doritul meu fiu :: Marturii din viata monahala - Gheron Iosif


Bucura-te intru Domnul, iubitul si mult doritul meu fiu

Bucura-te intru Domnul, iubitul si mult doritul meu fiu. Cel Prea bun, dar putin manios; cel prea cuminte, dar putin indaratnic; cel prea bun, dar putin invidios. Doresc, fiul meu, sa te vad cat mai repede, pentru ca te doreste sufletul meu.

Am primit scrisoarea ta si te rog, baiatul meu, sa scrii putin mai clar, pentru ca n-am putut sa citesc mai nimic din mazgaliturile tale. Eu, bunul meu copil, dupa cum vezi, sunt la inceputul alfabetului si citesc inca pe silabe. Ba unele nici nu reusesc sa le scot la capat. Pana ajung la sfarsit le uit pe cele de la inceput.

Tot te plangi ca nu-ti scriu. Dar eu, nefericitul, nu apuc sa scriu nici la cei care imi scriu, cu atat mai mult la cei care nu-mi scriu. Nu stii ca scrisoarea ta este cea care ma determina sa-ti scriu ? Nu stii ca am si eu, sarman calugar, multele mele obligatii duhovnicesti, care nu-mi ingaduie nici o clipa sa stau ? Datoria mea este sa ma rog pentru voi, si in locul scrisorii pe care as scri-o fac rugaciune pentru voi.

Vorbe sa-ti spuna gasesti foarte multi in lume, dar rugaciune este mult mai greu sa gasesti. Noua, aici la noi, in liniste, ne este mai usor. Sa nu te plangi de asta. Deoarece eu orice fac, in deplina cunostinta si in frica lui Dumnezeu fac. Cand doresti scrisoare, nu te lenevi, serie-mi si eu voi face ascultare. Deoarece Domnul spune: " celui ce cere de la tine da-i ", nu celui ce nu cere.

Ma rog, fiul meu, cu durere in suflet, cu multe lacrimi, ca Domnul sa te pazeasca de tot raul. Grabeste-te cat poti de mult, ca cerbul, sa fugi de capcanele diavolului. Si, calcand pe aspida si busuioc, sa te bucuri neincetat de bucuria Preadulcelui Iisus si a Preacuratei Maicii Sale.

Daca, cu voia lui Dumnezeu Sfantui, vei veni dupa Sfintele Pasti, atunci vom sta de vorba mai mult despre lucruri duhovnicesti frumoase. Ne vom spune atunci mai multe. Vei avea prilejul sa vezi aici in pustie micile, saracacioasele dar frumoasele noastre chilii. Te vei bucura cu adevarat. Vei tresalta ca un cerb, vei dantui ca un mielusel. Vei vedea in ce fel se trezeste sufletul. Cum este hranit cu lapte ca cei mici, apoi creste o data cu trecerea timpului prin cunostinta, daca se pazeste bine. Sau cum se urateste, slabeste, moare si se pierde cu totul... Viseaza deci la nadejdi folositoare si asteapta sa vina primavara, sa ai in fata toata vara. Ridica-ti mintea la cele ce iti scriu si va trece mai repede timpul. Sileste-te mai mult si la datoriile tale duhovnicesti, sa nu gaseasca vrajmasul timp ca sa te prinda in capcanele lui.

Acestea in putine cuvinte, fiul meu, cu multa dragoste.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.