CAPITOLUL 10 :: Limonariu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CAPITOLUL 10 :: Limonariu

VIATA LUI VARNAVA ANAHORETUL

In pestera sfantului rau Iordan era un anahoret, numit Varnava. Intr-o zi s-a pogorat la Iordan ca sa bea apa si i s-a infipt un spin in picior dar a ramas cu spinul in picior si nu primea sa-l vada doctorul. Piciorul i-a putrezit si a fost silit sa-si ia luisi un turn in manastirea Turnurilor. Piciorul insa putrezind din ce in ce mai mult, tuturor celor care veneau la el le spunea:

- Cu cat sufera mai mult omul din afara, cu atat infloreste cel dinauntru.

Dupa ce s-a suit avva Varnava anahoretul din pestera lui in lavra Turnurilor si dupa ce a stat acolo catva timp, a mers in pestera lui un alt anahoret. Cand a intrat acesta in pestera a vazut un inger a lui Dumnezeu stand pe altarul care-l facuse in pestera batranul si-l sfintise.

Si a zis anahoretul catre inger:

- Ce faci aici?

- Sunt ingerul lui Dumnezeu, ii raspunde ingerul si de cand s-a sfintit altarul, mie mi s-a incredintat de Dumnezeu.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.