CAPITOLUL 24 :: Limonariu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CAPITOLUL 24 :: Limonariu

VIATA UNUI CALUGAR CARE LOCUIA IN CHILIA HOZEVA

Era un batran care locuia in chilia Hozeva. Batranii locului acelia ne povesteau de el zicand: Cand era in satul lui avea aceasta indeletnicire: daca vreodata vedea pe vreun om din satul lui ca nu era destul de instarit ca sa-si samene tarina, se ducea noaptea, fara stirea stapanului ogorului , lua boi si samanta lui si semana ogorul celuilalt. Cand ai venit in pustie si traia in chilia Hozeva batranul facea aceiasi milostenie cu cei nevoiasi. Pleca pe drumul care duce de la sfantul rau Iordan la Ierusalim, luand cu el paine si apa. Si ori de cate ori vedea pe cineav obosit de drum, le purta poverile pana la Ierihon. Si-l puteai vedea plin tot de naduseala, purtand uneori in spate o sarcina mare, iar alteori ducand pe umar pe cate un copil. ba cate odata chiar si doi. Alteori se aseza jos si repara incaltamintea stricata a vreunui barbat sau a vreunei femei, caci avea cu el, scule si cele de trebuinta pentru reparat. Unora le dadea apa din apa ce o avea el iar altora le dadea paine. Daca intalnea vreun om dezbracat ii dadea haina pe care o purta. Si puteai sa-l vezi in fiecare zi ostenindu-se asa. Daca se intampla sa gaseasca un mort pe cale, ii citea slujba inmormantarii si-l ingropa.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.