CAPITOLUL 29 :: Limonariu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

CAPITOLUL 29 :: Limonariu

MINUNEA SFINTEI EUHARISTII

Cam la 30 de mile de orasul Aigeae din Cilicia traiau doi calugari stalpnici departati unul de altul cam la 6 mile. Unul din ei facea parte din sfanta Biserica sobornica si apostolica. Celalat, desi se urcase de mai mult timp pe stalp in apropiere de satul Casidora, apartinea totusi ereziei lui Sever. Ereticul invinuia in multe chipuri pe ortodox, incercand si voind sa-l atraga spre erezia lui. Dupa ce i-a trmis multe cuvinte, parea ca l-a biruit, si i-a condamnat credinta. Ortodoxul insa, inspirat de Dumnezeu, a cerut sa-i trimita o particica din Sfanta Impartasanie savarsita de el. Acesta, crezand ca s-a ratacit, i-a trimis indata cu bucurie, fara sa mai stea la indoiala. Cand a primit-o ortodoxul, a luat particica trimisa lui de eretic, adica de severian, a fiert in fata lui apa intr-o oala si a aruncat in ea particica pe care a primit-o. Particica s-a descompus indata in fiertuta oalei. A luat apoi o particica din Sfanta Impartasanie a Bisericii Ortodoxe, a bagat-o si pe ea in oala, si pe data apa fiarta din oala s-a racit, iar Sfanta Impartasanie a ramas intreaga si neudata. Aceasta particica a pastrat-o si ne-a aratat-o si nou cand am trecut pe la el.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.