CAPITOLUL 31 :: Limonariu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

CAPITOLUL 31 :: Limonariu

CONVERTIREA SI VIATA MARIEI, PACATOASA

Doi calugari batrani au plecat din Aegeae in Tarsul Ciliciei si potrivit iconomiei lui Dumnezeu, au tras la un han,sa se odihneasca caci era cald. Acolo au gasit trei tineri care aveau cu ei o femeie desfranata. Batranii s-au asezat deoparte. Unul din ei a scos din desaga Sfanta Evanghelie si a inceput sa citeasca. Femeia desfranata , care era cu tinerii, cand l-a vazut pe batran ca citeste, i-a lasat pe tineri si a venit si s-a asezat langa batran. Batranul, imbrancind-o, i-a zis:

- Pari sa fii cu totul nerusinata, nenorocito! Nu ti-e rusine sa vii si sa te asezi alaturi de mine?

- Parinte, i-a raspuns ea, nu te scarbi de mine! Chiar daca sunt plina de pacate, adu-ti amine ca Stapanul tuturor, Domnul si Dumnezeul nostrum, n-a alungat pe femeia pacatoasa care s-a apropiat de El.

- Da, i-a raspuns el, dar femeia aceea pacatoasa n-a mai ramas in pacat.

- Nadajduiesc in Fiul lui Dumnezeu celui viu, a spus femeia, ca incepand de astazi, nici eu numai raman in pacatul acesta.

Si parasindu-I pe tineri si toata avutia ei, s-a dus cu batranii. Si au bagat-o intr-o manastire numita Nachiva, alaturi de Aegeae. Pe aceasta femeie am vazut-o si eu, batrana, traind cu multa intelepciune. De la ea am auzit povestirea de fata.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.