CAPITOLUL 32 :: Limonariu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CAPITOLUL 32 :: Limonariu

CONVERTIREA SI VIATA LUI VAVILA MASCARICIUL SI A PRIETENILOR LUI COMITA SI NICOSA

Era un mascarici in Tarsul Ciliciei numit Vavila. El avea doua amante: una se chema Comita si alta Nicosa. Traia cu ele nebuneste si cu nerusinare si faceau fapte vrednice de dracii care ii ajutau. Intr-o zi a intrat Vavila intr-o biserica. Potrivit iconomiei lui Dumnezeu, tocmai se citea Evanghelia in care se afla pericopa ce spune:" Pocaiti-va ca s-a apropiat imparatia Cerurilor"( Matei 3:2). Cuprins de remuscari a inceput sa se nefireasca din pricina faptelor savarsite de el. A iesit deci indata din biserica, le-a chemat pe cele doua amante ale sale si le-a spus:

- Stiti in ce desfranare si cat de nebuneste am trait cu voi. Stiti iarasi ca nu-mi era draga una mai mult decat alta. Iata eu va dau toata averea mea. Luati-o si impartiti-o intre voi, eu, incepand de azi, plec, parasesc lumea si ma calugaresc!

Ele insa , au raspuns cu lacrimi si ca si cum ar fi avut o singura gura, au spus:

- Am fost partase cu tine si la pacat si la pierderea sufletului nostrum. Acum insa, cand vrei sa faci acest lucru placut lui Dumnezeu, ne lasi si vrei sa-l faci singur? Dar nu se va intampla asta, ci vom fi partase cu tine si la bine. Mascariciul s-a inchis indata intr-unul din turnurile orasului iar femeile, dupa ce au vandut toata averea lor si a mascariciului , si a impartit-o la saraci, s-au calugarit si ele. Si-au facut o chilie aproape de turn si s-au inchis acolo.

Pe acest barbat l-am vazut si eu si m-am folosit, caci e tare primitor, milostiv si smerit. Si am scris aceasta poveste spre folosul celor ce o vor citi.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.