CAPITOLUL 33 :: Limonariu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CAPITOLUL 33 :: Limonariu

VIATA SFANTULUI EPISCOP TEODOT

Ne povestea unul din parinti, ca in sfanta cetate a Antiohiei era un arhiepiscop cu numele Teodot. Acesta era atat de bun, ca ori de cate ori era zi de sarbatoare, chema la masa la el unii din clericii care slujisera la bisericacu el. Unul din clerici n-a vrut sa vina, nici n-a dat ascultare poftirii. Atunci arhiepiscopul a tacut. Altadata insa s-a dus la el rugandu-l sa vina si sa ia parte la masa obsteasca.

* * *

Se spunea iarasi despre acelasi arhiepiscop Teodot, ca era asa de bland si de smerit, incat odata fiind in calatorie cu un cleric, el mergea in lectica, iar clerical pe cal. Si a spus arhiepiscopul clericului:

- Sa impartim lungimea drumului si vom face cu schimbul calatoria noastra.

Clericul insa, n-a vrut sa faca aceasta, caci spunea ca este o insulta pentru patriarh ca el sa mearga in lectica, iar patriarhul pe cal. Dumnezeiescul Teodot n-a incuviintat, ci l-a silit pe cleric sa faca asa, convingandu-l ca nu-I nici o insulta pentru el.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.