CAPITOLUL 34 :: Limonariu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CAPITOLUL 34 :: Limonariu

VIATA DUMNEZEIESCULUI ALEXANDRU, PATRIARHUL IERUSALIMULUI

Aceeasi sfanta cetate a avut si un alt patriarh, numit Alexandru. Acesta era foarte milostiv si bun la inima. Odata unul din notarii i-a furat aur. Temandu-se a fugit si s-a dus in Tebaida Egiptului. Barbarii din Tebaida Egiptului, care se hranesc cu carne cruda , au pus man ape el pe cand ratacea si l-au dus pana la marginile Egiptului. Dumnezeiescul Alexandru afland de el ca este rob l-a cumparat cu 85 de monezi. Patriarhul s-a purtat cu le atat d bine si asa de omeneste cand s-a reintors in casa lui, incat unul din locuitorii orasului a spus odata:

- Nimic n-ar fi mai folositor decat sa gresesc fata de Alexandru.

* * *

Altadata unul din diaconii lui l-a insultat pe dumnezeiescul Alexandru in fata tuturor clericilor. Dumnezeiescul Alexandru, insa, si-a cerut iertare, zicandu-i:

- Iarta-ma , frate!

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.