CAPITOLUL 43 :: Limonariu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CAPITOLUL 43 :: Limonariu

MOARTEA NEFERICITA A NECREDINCIOSULUI TALALEU ARHIEPISCOPUL TESALONICULUI

In Tesalonic era un arhiepiscop numit Talaleu. Acesta nu se temea nici de Dumnezeu, nici nu se infricosa de rasplata pregatita; impotriva, nenorocitul, calcand in picioare invatatura crestina si socotind ca o nimica vrednicia preoteasca, era lup rapitor in loc de pastor. Nu voia sa se inchine Sfintei si Deofiintei Treimi - miluieste-ma Doamne! - si se inchina idolilor. Dar cei care conduceau sfintele biserici in vremea aceea l-au depus din scaun printr-o hotarare canonica. Dupa ce a trecut putina vreme, cel plin de toata nelegiuirea, a vrut sa vina iarasi pe scaunul Episcopal. Dar penttru ca dupa cum spune Solomon , totul asculta de aur, a fost chemat sa se intoarca la episcopia sa, caci traia acum la Constantinopol unde potrivit cuvantului profetului Isaia, 5,23 locuiesc conducatorii, care pentru daruri dau dreptate celui nedrept si rapesc dreptul dreptului. Dumenezeu insa n-a parasit biserica Lui, ci l-au osandit din nou , potrivit canoanelor apostolice. Hotararea asta insa, nu i-a fost pe plac lui Talaleu. Intr-o zi s-a imbracat in haine foarte bune spre a se duce la imparat ca sa-I dea din nou scaunul Episcopal. Pe cand vroia sa iasa din casa, stomacul l-a silit sa se duca pana afara. Si pentru ca vreme de doua ceasuri a ramas acolo, au intrat inauntru unii din cei ce stateau afara spre a-i spune sa iasa odata. Cand au intrat l-au gasit cu capul in gaura closetului, cu picioarele in sus, reinnoind moartea vesnica si groaznica a nelegiuitului Arie, dusmanul lui Dumnezeu. Caci si pe Arie care a nadajduit ca poate sa-si impuna in chip tiranic in Biserica parerea sa cu ajutorul puterii imparatesti, ingerul minunat si de mare sfat al sfintei Biserici a lui Dumnezeu i-a raspandfit in closet maruntaiele care au zamislit erezia. Si acestuia, care nadajduia ca prin ajutorul nedrept al imparatului, sa faca mai mult rau decat inainte, i-a luat-o inainte ingerul pazitor al Bisericii Tesalonicului impreuna cu marele mucenic Dumitru si in locul in care era si punea la cale, in unire cu demonul necurat si atatator, rele planuri impotriva Sfintei Biserici a lui Dumnezeu, acolo i-a lasat atarnate in aer picioarele, ce nu puteau calca cum trebuie, ale netrebnicului rob, purtand semnele viitoarei judecati ce o va suferi, caci este ingrozitor sa cazi in mainile Dumnezeului Celui viu. ( Evr. 10:11)

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.