CAPITOLUL 49 :: Limonariu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CAPITOLUL 49 :: Limonariu

VEDENIA MINUNATA A DUCELUI PALESTINEI PRIN CARE SI EL A FOST CONVINS SA RENUNTE LA EREZIE SI SA VINA LA BISERICA LUI HRISTOS

Preotul Anastasie ne povesteste si aceasta intamplare. Cand Chivemer a ajuns duce al Palestinei, inainte de toate a venit sa se inchine in biserica Sfintei Invieri a lui Hristos Dumnezeu. Pe cand se apropia a vazut un berbec pornindu-se cu furie impotriva lui voind sa-l impunga. Cuprins de manie si frica, ducele s-a dat inapoi. Azaria, pazitorul Sfintei cruci si ceilalti insotitori l-au intrebat:

- Ce este stapane, ce ai? Pentru ce nu intri?

- Pentru ce ati adus berbecul asta aici? i-i intreba el.

Mirati, ei s-au uitat in Sfantul Mormant si pentru ca n-au vazut nimic, i-au spus sa intre. Asta s-a intamplat de mai multe ori. El vedea berbecul pe cand ceilati nu vedeau nimic. Atunci pazitorul Sfintei Cruci ii spune:

-Crede-ma stapane, trebuie sa ai ceva pe sufletul tau, care te impiedica sa te inchini Sfantului si de viata facatorului Mormant al Mantuitorului nostru. Ai face bine sa te marturisesti lui Dumnezeu. Este iubitor de oameni si ti-a aratat aceasta minune pentru ca vrea sa te miluiasca.

Ducele ii spune cu lacrimi:

- Sunt vinovat in fata lui Dumnezeu cu multe si mari pacate.

Si arancandu-se cu fata la pamant, a plans multa vreme, marturisindu-se lui Dumnezeu. S-a ridicat de jos si a voit sa intre din nou, dar n-a putut caci berbecul il oprea tot cu atat tarie. Atunci pazitorul sfintei Crucii ii spune:

- Negresit altceva este ceea ce te impedica.

- Oare nu sunt oprit sa intru, a spus el, pentru ca nu am partasie cu Sfanta Biserica cea sobornica si apostolica, ci cu erezia lui Sever?

Si a cerut de la pazitorul Sfintei Cruci sa fie impartasit cu sfintele si de viata facatoarele Taine ale lui Hristos Dumnezeul nostru. Apoi i-au adus sfantul potir si s-a impartasit. Asa a putut sa intre si s-a inchinat fara sa mai vada ceva.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.