CAPITOLUL 50 :: Limonariu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CAPITOLUL 50 :: Limonariu

VEDENIA SI DICTONUL LUI AVVA GHEORGHE ZAVORATUL

Schitopoli era a doua capitala a Palestinei. Aici ne-am intalnit cu avva Anastasie, care ne-a povestit despre avva Gheorghe zavoratul, spunand:

Intr-o noapte m-am sculat sa bat toaca - caci eram canonarh - si am auzit pe avva Gheorghe zavoratul plangand. M-am dus la el si l-am intrebat:

- Ce ai avvo, de plangi asa?

El nu mi-a raspuns nimic. Si l-am intrebat din nou:

- Spune-mi pricina!

El suspinand din adancul inimii mi-a spus:

- Cum sa nu plang daca Stapanul nostru nu mai vrea sa se impace cu noi? Mi se parea fiule, ca stam in fata unui tron inalt. In jurul tronului erau nenumarati oameni care-l rugau pe cel care statea pe tron pentru un anumit lucru. El insa era neinduplecat. Apoi s-a apropiat de el o femeie imbracata in porfira. A cazut in genunchi inaintea tronului si a spus:

- Milostiveste-te cel putin pentru mine!

El a ramas tot atat de neinduplecat. Pentru asta plang si ma tangui temandu-ma de cele ce au sa se intample.

Cand mi-a spus acestea era intr-o joi. In ziua urmatoare, care era vineri, pe la ora trei dupa-amiaza, a fost un cutrmur mare pe pamant, care a daramat orasele de la tarmul marii Feniciei.

Tot avva Anastasie ne povestea despre acelasi batran ca dupa ce a stat cateva vreme la fereastra , a inceput batranul sa planga si sa-mi spuna:

- Vai de noi frate, ca nu ne caim deloc de pacatele noastre, ci nu ne ingrijim deloc de mantuirea sufletului nostru. ma tem ca suntem in mare primejdie si ca ne-a cuprins mania lui Dumnezeu.

Si a doua zi s-a aratat foc in cer.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.