CAPITOLUL 51 :: Limonariu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CAPITOLUL 51 :: Limonariu

ASPRIMEA LUI IULIAN MONAHUL DIN MANASTIREA EGIPTENILOR

Anazarbe este o a doua mitropolie a Ciliciei. cam la douasprezece mile de ea se afla lavra numita a egiptenilor. Ne povesteau noua parintii de acolo ca cinci ani ca, cu cinci ani inainte murise in lavra un batran cu numele Iulian. Parintii au marturisit despre dansul spunand ca a trait saptezeci de ani intr-o mica pestera si ca nu avea alta avere din lumea aceasta decat un stihar de par, o manta , o carte si un vas mic de lemn.

* * *

Se mai spunea despre el ca tot timpul vietii sale n-a aprins opaitul, ci noaptea primea o lumina din cer, care-i lumina destul de bine o carte ca sa poata citi.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.