www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

CAPITOLUL 53 :: Limonariu

CAPITOLUL 53 :: Limonariu

VIATA BATRANULUI CHIRIAC DIN MANASTIREA SFANTUL SAVA

Ne povestea noua avva Stefan Trihinas despre un calugar care traia in lavra celui intru sfinti parintele nostru Sava. Intr-o zi acest batran s-a dus pana la Cotila si dupa ce a ramas putin pe langa Marea Moarta a plecat iarasi spre chilia lui. Era o arsita atat de puternica incat batranul era pe cale sa lesine. Atunci si-a intins mainile spre cer catre Dumnezeu si s-a rugat zicand: "Doamne, stii ca numai pot merge din pricina setei" Si indata a venit un nor peste el si nu s-a departat de el pana ce a ajuns in chilia sa. Si erau pana la chilie doisprezece mile.

* * *

Tot Stefan ne spunea si acestea despre acelasi calugar. Intr-o zi au venit rudele sa-l vada. Cand au sosit in lavra au intrebat de chilia lui. Cand le-a fost aratata, s-au dus si au batut la usa. Si deschizand usa a iesit din chilia sa fara sa fie vazut de ei. Si s-a dus in pustie si nu s-a intors la chilie pana ce n-au plecat rudele lui.

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

Cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.