CAPITOLUL 56 :: Limonariu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

CAPITOLUL 56 :: Limonariu

VIATA LUI IOAN , UCENICUL UNUI MARE BATRAN CARE A MURIT IN CAPARASMA

Ptolemaida este un oras din Fenicia. In acesta este o mahala numita Parasima. In ea traia un calugar vestit. Acesta avea un ucenic numit Ioan. Si el era un om cu viata imbunatatita si era foarte supus si ascultator. Intr-o zi l-a trimis pe ucenicul sau pentru niste treburi, i-a dat si cateva paini de drum. Ucenicul a plecat si dupa ce a facut treaba s-a intors, aducand painile intregi. Cand a vazut batranul painile intregi a zis:

-Pentru ce n-ai mancat fiule din painile pe care ti le-am dat?

Ucenicul a facut metanie batranului si a spus:

- Iarta-ma parinte, pentru ca nu m-ai binecuvantat cand m-ai trimis si nici nu mi-ai poruncit sa mananc din paine, deaceea n-am mancat.

Batranul s-a mirat de buna judecata a fratelui si l-a binecuvantat.

* * *

Tot acest frate, dupa moartea batranului, a postit patruzeci de zile. La sfarsitul postului a auzit o voce de la Dumnezeu care i-a spus: "Sa vindeci orice boala pe care iti vei pune mana." A doua zi dimineata, potrivit iconomiei lui Dumnezeu, iata ca a venit un barbat cu femeia lui care avea cancer la san. Barbatul l-a rugat sa-i vindece femeia. El i-a raspuns ca-i pacatos si nevrednic de o astfel de fapta. Barbatul femeii insa, il ruga staruitor sa se induplece si sa-i miluiasca femeia. Cand si-a pus mana pe rana si a facut asupra ei semnul sfintei cruci, indata s-a vindecat femeia. Si de atunci Dumnezeu a facut prin el multe semne, nu numai pe cand traia dar si dupa moarte.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.