Ce semnifica psamul 140 - „Doamne strigat-am” cantat la Vecernie?

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Ce semnifica psamul 140 - „Doamne strigat-am” cantat la Vecernie?

„Doamne strigat-am către Tine, auzi-mă, ia aminte la glasul rugăciunii mele”. Foarte mulți creștini cunoasc acest psalm, el se cântă mereu, dar puțini sunt cei care îi cunosc adevaratul înțeles.

Cântat în cadrul Vecerniei, el își propune să aprindă în inimi dragostea pentru Dumnezeu, să trezească sufletele și să nu le lase să se apropie de El decât după ce s-au umplut de bucurie și milă.

De ce spune aici Psalmistul: „strigat-am către Tine, auzi-mă”? Se referă la strigătul lăuntric, care pornește dintr-un suflet înflăcărat de iubire, dintr-o inimă îndurerată pentru păcate. Un astfel de strigăt ascultă Dumnezeu de la Moise.

Un astfel de strigăt cere Dumnezeu de la fiecare credincios care Îl caută. Un strigăt care să miște inima și care să nu lase loc, în timpul cântării psalmilor, niciunei neatenții ori distrageri.

Categoria: Liturgica

Cautare:

Ce semnifica psamul 140 - „Doamne strigat-am” cantat la Vecernie?

Vizualizari: 197

Id: 25539

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.