DESPRE VIATA PETRECERII CELEI DE OBSTE :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

DESPRE VIATA PETRECERII CELEI DE OBSTE :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit

Capitolul 36

DESPRE VIATA PETRECERII CELEI DE OBSTE

Pe scurt si despre treburile de o nevoie fata de care este dator cel mai mare sa priveasca si sa ia aminte la manastiri. Ce trebuie sa pazeasca neschimbat stradaniile Sfintilor si de Dumnezeu purtatorilor Parinti ale incepaturilor vietii celei de obste, despre mancare si bautura dupa cum s-a socotit. Ne-am invatat din Tipicul Sfantului Munte al Athosului despre Praznicele mici, dupa cum se vorbeste acolo, a canta: Dumnezeu este Domnul..., iar pentru mancare si bautura precum si celelalte Praznice nu se dezleaga, ca si niste zile de post acestea se invata. Si acestea se cuvine atunci cand se intampla o zi de post sau vreun Praznic, iar Slujbele Imparatesti si cele Mari, adica ale Nasterii Domnului Iisus Hristos si Dumnezeiestii Aratari, adica a Botezului si a Joii cele Mari si a Sambetei celei mari au alta forma si alta slujba.

 

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.