Hunii » Aspecte ale istoriei si spiritualitatii Bizantului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Hunii » Aspecte ale istoriei si spiritualitatii Bizantului


Hunii

 

Ei au fost cei care i-au inlocuit pe vizigoti. Teodosie al II-lea le dadea anual un tribut in aur. Binecunoscutul conducator hun Atilla nu se va multumi cu acest tribut si va obtine de la Teodosie al II-lea si titlul de magister militum. Nesatisfacut, Atilla a trecut Dunarea in 441 cucerind orasele Sirmium si Naissus (Nis), indreptandu-se catre Constantinopol. Constrans si de pericolul persan, Teodosie al II-lea a semnat in 443 un tratat umilitor cu hunii, prin care tributul anterior era triplat. In cele din urma Atilla si-a dirijat fortele catre Vest, iar in 452 e infrant de catre imparatul Marcian, Imperiul fiind salvat pentru a doua oara.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.