Mantuirea pacatosilor

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mantuirea pacatosilor

Mantuirea pacatosilor

Această carte folositoare de suflet numită „Mântuirea Păcătoșilor”, a fost scrisă în limba grecească, pe la începutul secolului al XVIII-lea de marele dascăl, monahul Agapie Criteanul, care a viețuit în Sfântul Munte Athos și a lăsat și alte scrieri de mare însemnătate.
În anul 1868, părinții din sfânta noastră mănăstire „Prodromul”, din Sf. Munte, simțind lipsa unei asemenea cărți de mare folos sufletesc, au îndemnat pe răposatul în Domnul, confrate în mănăstire, monahul Chiril Lambrino, bun cunoscător al limbii grecești, s-o traducă în  românește, atât pentru folosul fraților, cât și al românilor de pretutindeni, care în acel timp veneau în număr mare să viziteze mănăstirea „Prodromul” și Sfântul Munte.
Evlaviosul nostru frate, a tradus-o chiar în acel an, cu binecuvântarea adormitului întru fericire, părintele Nifon, primul stareț și ctitor al mănăstirii. Din cauza lipsurilor materiale, manuscrisul a rămas netipărit până în 1893, când au venit în Sfântul Munte mai mulți închinători ploieșteni. Atunci s-a pus la cale tipărirea primei ediții, la care a contribuit mult osârdia unor credincioși ploieșteni, în zilele stăreției ieromonahului Ghedeon.


Download: Click for download attached file: Mantuirea pacatosilor

Categoria: Carti ortodoxe

Cuvinte cheie: Mantuirea pacatosilor

Cautare:

Mantuirea pacatosilor

Vizualizari: 66

Id: 30050

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Recomandari:
noutati-ortodoxe.ro - Stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.