PANTEN :: Patristica

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

PANTEN :: Patristica

Panten

Panten era un personaj vestit prin cultura care, mai inainte apartinuse sectei filosofice a stoicilor. Clement Alexandrinul, care i-a fost ucenic, ii da calificativul de albina siciliana pentru ca el sorbea din florile livezii profetice si apostolice si producea in sufletele ascultatorilor sai mierea curata a cunostintei. Panten era probabil din Sicilia si nu din Atena, cum pretinde Filip Sidetul. Ravna sa evanghelica l-a dus sa predice cuvantul lui Dumnezeu pana in India, adica pana in Arabia de Sud. Acolo el a gasit exemplarul ebraic al Evangheliei dupa Matei, dus de Apostolul Bartolomeu, care predicase la timpul sau in acele parti. El a adus la Alexandria acel exemplar. Dupa turneul sau misionar, Panten primeste conducerea scolii.

El talcuia prin viu grai si prin scrieri comorile dumnezeiestilor invataturi. Nici Eusebiu si nici altcineva nu ne-a transmis nici macar titlul uneia din lucrarile sale. Retinem insa ca invatamantul lui Panten era foarte gustat de ascultatorii sai. Cultura sa intinsa, cunoasterea adanca a Sf. Scripturi, experienta sa misionara si ravna sa de predicator faceau din el un dascal pretuit.

A murit pe la 200.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.