PAUL OROSIU :: Patristica

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

PAUL OROSIU :: Patristica

PAUL OROSIU

Viata.

Paul Orosiu s-a nascut in Spania (la Braga sau Taragona) in jurul anului 380.

Paul a fost preot.

In anul 414 acesta a vizitat pe Augustin in Africa, caruia ii prezinta critica sa Memoriu despre greselile priscilianistilor si origenistilor. La indemnul lui Augustin, Orosiu a plecat in Palestina ducand doua scrisori din partea episcopului hiponez si ajutand acolo pe calugarul beetleemit sa lupte contra pelagianismului, scriind el insusi, in 415, o carte despre liberul arbitru contra lui Pelagiu.

Vrand sa se intoarca in Sicilia, afla de iminenta izbucnire a razboiului si se intoarce la Fer. Augustin, in Africa.

Opera.

- Istorii contra paganismului - in sapte carti - incearca sa raspunda acuzatiilor pagane cum ca nenorocirile se datoreaza religiei crestine. Este o incercare de acord cu De civitate Dei a lui Augustin.

Cartea a sasea a lucrarii arata rolul lui Hristos in evenimentele de pana la 417 d. Hr.

Lucrarea are o valoare deosebita pentru ultimii 40 de ani ai istoriei tratate pentru ca vorbeste de fapte cunoscute personal.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.