Proorocul de foc - Cararea Imparatiei - Pr Arsenie Boca

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Proorocul de foc - Cararea Imparatiei - Pr Arsenie Boca

Deci, cata vreme mai sunt oameni care cauta pocainta si Sfanta Impartasanie, Satana n-are putere, il opreste Dumnezeu. Dar cand oamenii se vor intuneca la minte asa de tare, incat vor impiedica Sfanta Liturghie cu toata voia lor, vrand necredinta, in zilele acelea va inceta si jertfa cea de-a pururi si va incepe uraciunea pustiirii precum zice Daniil.

E vreme de trei ani si jumatate, in care va propovadui Ilie, cel mai manios prooroc, si va vesti cele sapte cupe ale maniei sau ale urgiei lui Dumnezeu, cele de pe urma, cu care se va sfarsi mania lui Dumnezeu.

La plinirea acelei vremi de pe urma, cand rautatea va fi desavarsit coapta, va vesti Ilie, Proorocul de foc, a doua venire a Mantuitorului. Vestirea aceasta, bucuria cea mai mare a crestinilor, va fi primejdie de moarte proorocului celui de foc adevarat; caci oamenii faradelegii il vor ucide ca pe Ioan Botezatorul care era in puterea si duhul lui Ilie, la cea dintai venire. Dar tocmai cand protrivnicii Atotputernicului credeau ca omorand pe cel din urma prooroc, in sfarsit au terminat cu Dumnezeu, iata ca invie ... Ilie ...

Jidovii isi dau seama de nebunia protrivniciei lor si de inselarea lui Antihrist si cu infricosare si cutremur mare se intorc si primesc pe Hristos-Dumnezeu, dupa cum marturiseste despre ei Sfanta Scriptura.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.