SAPTAMANA A SAPTEA DUPA PASTI :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

SAPTAMANA A SAPTEA DUPA PASTI :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit


SAPTAMANA A SAPTEA DUPA PASTI


IN LUNEA SAPTAMANII A SAPTEA DUPA PASTI

La  Utrenie,  dupa  cei  sase  Psalmi,  la:  Dumnezeu  este  Domnul...  punem  Troparul  Inaltarii  (de  doua  ori), Slava... al Sfantului, Si acum... iarasi al Praznicului, iar daca nu Slava... Si acum... al Praznicului. Punem cele doua Catisme obisnuite, Sedelnele Praznicului si  Psalmul 50. Se pune Canonul Praznicului cu Irmoasele, de cate doua ori si apoi Canonul Sfantului din Minei cu Irmosul, pe patru. Dupa Cantarea a treia, punem Condacul si Sedealna Sfantului, Slava... Si acum... a Praznicului.  Dupa Cantarea  a sasea, punem Condacul si  Icosul Praznicului.  Dupa Cantarea a noua, punem Luminanda Praznicului (de doua ori),. La Stihoavna punem Stihirile Praznicului, Slava... Si  acum...  a  Praznicului  glas  2:  Inaltatu-te-ai  intru  Slava...  Apoi  Bine  este  a  ne  marturisi  Domnului...,  Sfinte Dumnezeule... si dupa Tatal nostru... punem Troparul Praznicului (o data), Ecteniile si Otpustul si Ceasurile dupa randuiala lor obisnuita.

La Liturghie punem Fericirile din Canonul Praznicului de la Cantarea a cincea, iar Marti de la Cantarea a sasea, Miercuri de la Cantarea a saptea si Joi de la Cantarea a opta.

IN JOIA SAPTAMANII A SAPTEA DUPA PASTI SE ODOVAIESTE PRAZNICUL INALTARII

La Vecernie,  dupa  Psalmul  cel  obisnuit  de  seara  punem  Catisma  cea  de  rand.  La:  Doamne  strigat-am... cantam  Stihirile  pe  sase,  cele  cantate  in  ziua  Praznicului  si  apoi  punem  pe  rand  toata  Slujba  Praznicului neschimbata, asa dupa cum s-a pus si in ziua cea Domneasca a Praznicului Inaltarii, afara de Paremii si de Polieleu, atat la Vecernie, cat si la Utrenie si la Sfanta Liturghie.

La Liturghie punem Fericirile Praznicului, de la Cantarea a noua a amandorura Canoanelor, pe opt. Dupa Vohod punem Troparul Praznicului, Slava... Si acum... Condacul Praznicului. Prochimenul, Aliluia si Priceasna le punem ale Praznicului iar Apostolul si Evangheliile le punem ale zilei.

INSEMNARE: Slujba Sfantului, din Minei o cantam la Pavecernita.

IN VINEREA PENTICOSTEI, ADICA A CINCIZECIMII SAVARSIM POMENIREA TUTUROR CELOR DIN VEAC ADORMITI BINECREDINCIOSILOR CRESTINI PARINTILOR SI FRATILOR NOSTRI

Si cantam toata Slujba pentru cei adormiti Vineri la Vecernie si Sambata la Utrenie si la Sfanta Liturghie, dupa cum s-a aratat mai inainte in Sambata Lasatului sec de carne, toata Slujba punanduse la fel.

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.