Sfintii Mucenici Aristoclie preotul, Dimitrian diaconul si Atanasie citetul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sfintii Mucenici Aristoclie preotul, Dimitrian diaconul si Atanasie citetul

Sfinţii Mucenici Aristoclie preotul, Dimitrian diaconul şi Atanasie citeţul
(20 iunie)

Sfîntul Mucenic Aristoclie a fost de neam cipriot, din cetatea Tamasa şi era preot al soborniceştii Biserici. Deci, pe timpul împărăţiei lui Maximian, fiind prigoană mare contra creştinilor, s-a temut de munci şi, ducîndu-se la munte în pustie, s-a ascuns într-o peşteră. Acolo rugîndu-se, a strălucit o lumină mai mare decît soarele şi a venit la dînsul un glas din cer, poruncindu-i să meargă la mănăstirea Salamina, din insula Cipru şi acolo să se nevoiască muceniceşte, pentru numele lui Hristos. El, fiind întărit cu lumina şi cu glasul cel dumnezeiesc, îndată a lepădat frica prin care se temea de munci şi, sculîndu-se, s-a dus acolo unde i s-a poruncit. Deci, mergînd Aristoclie într-o dumbravă, a venit la biserica Sfîntului Apostol Varnava şi acolo a găsit pe Dimitrian diaconul şi pe Atanasie citeţul. Acolo el a fost primit cu dragoste de dînşii şi a vorbit cu ei despre pricina mergerii sale în cetatea Salamina, precum şi despre vedenia ce i se arătase. Ei, auzind cuvintele lui, au voit să meargă cu dînsul, dorind să moară pentru Hristos. Deci, au mers toţi împreună şi, dacă au ajuns în cetatea Salamina, au stat la un loc înalt la vederea tuturor şi au început cu glas mare a slăvi şi a propovădui numele lui Hristos; iar pe zeii cei elineşti şi pe idolii cei neînsufleţiţi îi ocărau; şi îndată au fost prinşi de păgîni şi duşi la ighemon ca să-i întrebe.

Deci, cercetîndu-i pe dînşii ighemonul şi înştiinţîndu-se că sînt creştini şi văzînd starea lor neclintită întru sfînta credinţă, a poruncit ca preotului Aristoclie să i se taie capul cu sabia iar pe Sfinţii Dimitrian şi Atanasie, după multe munci să-i arunce în foc. După ce sfinţii au petrecut vii şi nevătămaţi în foc, i-au osîndit la tăiere de sabie. Astfel s-au sfîrşit răbdătorii de chinuri ai lui Hristos, împodobindu-se cu cununa mucenicească.

Categoria: Vieţile Sfinţilor pe luna iunie

Cautare:

Sfintii Mucenici Aristoclie preotul, Dimitrian diaconul si Atanasie citetul

Vizualizari: 750

Id: 3120

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.