Troparele de peste toata saptamana

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Troparele de peste toata saptamanaTroparele de peste toata saptamana


  


Luni 


 


Troparul, glasul al 4-lea:


 


Mai-marilor Voievozi ai ostirilor ceresti, rugamu-va pe voi, noi, nevrednicii, ca sa ne acoperiti pe noi, prin rugaciunile voastre, cu acoperamantul aripilor slavei voastre celei netrupesti, pazindu-ne pe noi, cei ce cadem cu deadinsul si strigam: Izbaviti-ne din nevoi ca cei ce sunteti mai-mari peste cetele puterilor celor de sus


 


  


 


Marti 


 


Troparul, glasul al 2-lea:


 


Pomenirea dreptului cu laude, iar tie destul iti este marturia Domnului, Inaintemergatorule; ca te-ai aratat cu adevarat si decat proorocii mai cinstit, ca te-ai invrednicit a boteza in repejuni pe Cel propovaduit. Drept aceea, pentru adevar nevoindu-te, bucurandu-te, ai binevestit si celor din iad pe Dumnezeu, Cel ce S-a aratat in trup, pe Cel ce a ridicat pacatul lumii si ne-a daruit noua mare mila.


 


 


  


Miercuri si Vineri 


 


Troparul, glasul 1:


 


Mantuieste, Doamne, poporul Tau si binecuvinteaza mostenirea Ta. Biruinta binecredinciosilor crestini asupra celui potrivnic daruieste, si cu Crucea Ta pazeste pe poporul Tau.


 


 


 


Joi 


 


Troparul, glasul al 3-lea:


 


Sfintilor Apostoli, rugati pe milostivul Dumnezeu ca sa dea iertare de pacate sufletelor noastre.


 


Alt tropar, glasul al 4-lea:


 


Indreptator credintei si chip blandetilor, invatator infranarii te-a aratat pe tine, turmei tale, adevarul lucrurilor. Pentru aceasta ai castigat cu smereniea cele inalte, cu saracia, cele bogate. Parinte Ierarhe Nicolae, roaga pe Hristos Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre.


 


  


 


Sambata 


 


Troparul, glasul al 2-lea:


 


Apostolilor, mucenicilor, proorocilor, ierarhilor, cuviosilor si dreptilor, care bine ati savarsit lupta si credinta ati pazit, indraznire avand catre Mantuitorul, pe Acela, ca pe un bun, rugati-L pentru noi, sa mantuiasca, rugamu-va, sufletele noastre.


 


Alt tropar, glasul al 2-lea:


 


Pomeneste, Doamne, ca un bun pe robii Tai si cate in viata au gresit, iarta-le; ca nu este nimenea fara pacat, afara de Tine, Cel ce poti a da odihna si celor raposati.


 

Categoria: Ceaslov

Cautare:

Troparele de peste toata saptamana

Vizualizari: 871

Id: 960

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.