In conflict cu idealul

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

In conflict cu idealul

Idealul (adevărat) nu este o idee sau o situație viitoare optimă, idealul este o ființă. Este ceva după care tânjești din străfundul ființei tale. Acesta este și idealul: salvarea omului din neant. Orice ideal omenesc este greu de atins, de cele mai multe ori este de neajuns spre deosebire de Iisus, idealul in ființă, Care in loc să fie neajuns Se impune oamenilor printr-o divină prezență. Spre deosebire de idealurile omenești, care cum se ating pier ca fumul, neavând nici o consistență și trăinicie, idealul întrupat în Iisus, deși răutatea omenească l-a supus până și la cea mai de ocară omorâre, pe cruce, iată că a treia zi va învia cutremurând de moarte pe cei ce L-au omorât.

(Părintele Arsenie Boca, Ucigașa cetate,Editura Credința Strămoșească, București, 2002, p.155)

Categoria: Articole

Cautare:

In conflict cu idealul

Vizualizari: 133

Id: 19398

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.