www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Acoperamantul de foc

Acoperamantul de foc

În viaţa Sfântului Eftimie cel Mare (sec. IV) este amintită o arătare minunată a focului dumnezeiesc în timpul Sfintei Liturghii.

Într-o duminică, cuviosul săvârşea Liturghia cu ucenicul său Domeţian. La un moment-dat, Trevan, care fusese saracin şi stătea în apropiere, vede cum un foc coboară din cer împrăştiindu-se pe Sfântul Jertfelnic ca o mare pânză albă, acoperindu-l pe marele Eftimie şi pe Domeţian. Văzând această minune, Trevan s-a îngrozit şi a dat înapoi. Focul dumnezeiesc a ţinut de la început până la sfârşitul ecteniei întreite. În afara marelui Eftimie şi Domeţian care se găseau în mijlocul focului, minunea a fost văzută şi de călugărul Gavriil care pe atunci avea 25 de ani în mănăstire şi era cunoscut pentru curăţenia sufletească.

De multe ori, când liturghisea cuviosul Eftimie, vedea Sfinţii Îngeri care coborau slujind împreună cu el. De multe ori încă vedea pe unii iluminându-se şi pe alţii întunecându-se la Sfânta Împărtăşanie. De aceea îi sfătuia mereu să vină la Taina Euharistiei cu pocăinţă şi atenţie.

(Minuni şi descoperiri din timpul Sfintei Liturghii, Editura Egumeniţa, 2000, p. 52)

Categoria: Articole

Cautare:

Acoperamantul de foc

Vizualizari: 624

Id: 18411

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.