www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

AMULETUL

AMULETUL


AMULETUL


28. -Amuletul este un obiect facut de oameni, sau luat din natura, in care superstitiosii cred ca le-ar aduce noroc, sau ii apara de pagube sau boli, dar in realitate este semnul vazut al necredintei in Dumnezeu si se canoniseste ca si vrajitoria, (Matei 23, 5), fiindca este o uriciune inaintea Domnului (Deut. 18,9 -14; vi ec. 61.)


29. -”Nu se cuvine clericilor, sau slujitorilor bisericesti, sa se ocupe cu vrajitoria, sau cu descintecele, sau cu ghicirea prin semne si cifre matematice, ori cu astrologia, sau sa faca amulete, care sint legaturi pentru sufletele lor. Toti cei ce poarta amulete, sa fie alungati din biserica” - Laod. 36.


30. -”Cine poarta farmece - ierbi la grumazii lui, are parte de slujirea bozilor, iar daca le va lepada de la dinsul, sa se primeasca la pricestanie; iar daca le va tot purta acestea, dupa invatatura dintii si dupa a doua si de nu va vrea sa se lepede de la dinsul, sa se desparta de biserica, sa se afuriseasca ca un vrajitor” - PBG, 132.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

AMULETUL

Vizualizari: 1126

Id: 564

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.