www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Biserica - locul intalnirii sensibile dintre rugaciunea noastra si puterea lui Dumnezeu

Biserica - locul intalnirii sensibile dintre rugaciunea noastra si puterea lui Dumnezeu

În rugăciune sufletul îşi pierde împietrirea, devine sensibil, receptiv, deschis energiei lui Dumnezeu. Biserica este locul şi forma puterii lui Dumnezeu acţionând neîncetat între oameni şi în ei, pentru că ea este locul rugăciunii. Rugăciunea cere lucrarea lui Dumnezeu iar Dumnezeu lucrează datorită rugăciunii. Biserica este locul întâlnirii sensibile dintre rugăciunea noastră şi puterea lui Dumnezeu.

Sensul rugăciunii în Biserica Ortodoxă ar fi de neînţeles fără această încredere în puterea lui Hristos lucrând prin Duhul în membrii Bisericii. Rugăciunea pentru care cerem lucrarea lui Dumnezeu ca şi răspunsul divin sunt lucrări ale Duhului. Biserica constituie câmpul Duhului şi deci locul unde se realizează mântuirea. Trebuie să amintim aici faptul că rugăciunile credincioşilor în casele lor, ca şi în oricare loc, sunt şi ele rugăciuni în Biserică, pentru că Biserica este prezentă pretutindeni unde se aaflă unul din membrii ei.

Rugăciunea implică o mântuire care se lucrează în “sinergie”, în conlucrare. Biserica apare astfel ca o comunitate rugătoare a celor care ştiu că prin rugăciune primesc puterea transformatoare şi mântuitoare a lui Hristos, a celor care au devenit sensibili faţă de această putere, capabili să facă experienţa ei.

(Pr. Dumitru Stăniloae, Rugăciunea lui Iisus şi experienţa Duhului Sfânt, Editura Deisis, Sibiu, 1995, pp. 103-104)

Categoria: Articole

Cautare:

Biserica - locul intalnirii sensibile dintre rugaciunea noastra si puterea lui Dumnezeu

Vizualizari: 713

Id: 21192

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.